Kovo 20 d. – pasaulinė Žemės diena

Kovo 20 d. minima pasaulinė Žemės diena, astronominis pavasaris. Šiomis dienomis ateina pavasario lygiadienis, kai dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas visuose Žemės rutulio kampeliuose.

 

Trakų rajono jaunimo turizmo ir laisvalaikio centras kartu su Trakų seniūnija taip pat paminėjo pasaulinę Žemės dieną. Šventė prasidėjo prie Trakų kultūros rūmų, kur susirinko nemažas būrys jaunimo bei Trakų rajono savivaldybės atstovai: merė Edita Rudelienė, administracijos direktoriaus pavaduotoja Karolina Narkevič, LR Seimo narėsDangutės Mikutienės padėjėja-sekretorė Gelena Drungelienė, Trakų miesto seniūnas Kęstutis Vilkauskas. Šventės svečiai pasveikino visus susirinkusius ir gražiais žodžiais pašlovino Žemę. Skambant Trakų kultūros rūmų jaunimo grupės „In the mood“ muzikai, buvo iškelta Žemės vėliava. Šventė tęsėsi Užutrakio parke. Daugelis čia lankėsi pirmą kartą. Grafo Tiškevičiaus rūmuose buvo organizuota ekskursija. Visiems labai patiko Trakų istorinio nacionalinio parko darbuotojo Antano Ulčino pasakojimas apie čia gyvenusius grafus, jų ir jų palikuonių vaikystę, jaunystę bei gyvenimą emigracijoje. Vaikščiojant po rūmų sales jautėsi praeities dvasia, o nepakartojamo grožio aplinka suteikė didingumo. Po ekskursijos Antanas Ulčinas organizavo viktoriną ir pasidžiaugė, kad jaunimas įdėmiai klausėsi jo pasakojimo ir į klausimus atsakė teisingai, o už teisingus atsakymus buvo įteikti prizai, kuriuos įsteigė pats ekskursijos vadovas. Po ekskursijos visi iškeliavo link „Bulvių kelio“ poilsiavietės, kur vyko talka. Aplinką sutvarkė labai greitai, nes tų, kas surinko daugiausia šiukšlių, laukė apdovanojimai.

 

Atsidėkodamas už atliktą darbą, Trakų seniūnas pavaišino arbata ir įvairiais skanumynais. Visų susirinkusiųjų bendro darbo rezultatas – švari ir tvarkinga poilsiavietė.

 

Renginio nuotraukos galerijoje